توصیه هایی برای فرزند آوری
بسیاری از زوجهایی که قصد فرزند آوری و بچهدار شدن دارند، با این مسئله درگیر هستند که بهترین زمان برای نزدیکی جنسی و اقدام به بارداری چه موقع است که بتواند احتمال فرزند آوری را بالا ببرد.
پیگیری چرخه قاعدگی: ثبت دورههای قاعدگی به شما کمک میکند تا زمان تخمکگذاری خود را بهدرستی شناسایی کنید.
معمولاً تخمکگذاری حدود ۱۴ روز قبل از شروع دوره بعدی قاعدگی رخ میدهد.
استفاده از کیت تخمکگذاری: در صورتی که چرخه قاعدگی منظمی ندارید، میتوانید از کیتهای تخمکگذاری استفاده کنید تا دقیقتر زمان تخمکگذاری خود را بشناسید.
رابطه جنسی منظم: مخصوصا در دوره تخمکگذاری و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی بهمنظور افزایش شانس بارداری(فرزند آوری)، توصیه میشود .
مشاوره :با پزشک متخصص یا مراکز مشاوره مامایی مشورت کنید تا سلامت شما را بهطورکلی ارزیابی کند.
در اینجا به بهترین سن، بهترین زمان برای بارداری به لحاظ چرخه قاعدگی و سایر اقدامات قبل از فرزند آوری میپردازدیم.
بهترین سن بارداری چه زمانی است؟
از زمانی که دختران به بلوغ میرسند و قاعدگی برایشان اتفاق میافتد تا هنگامی که زنان یائسه میشوند، احتمال بارداری با شدت و ضعف متفاوت وجود دارد؛ اما میتوان گفت که بهترین سن بارداری، بیست تا سیسالگی یعنی دهه سوم زندگی است.
در این دوران به دلیل وجود بیشترین و بهترین و سالمترین تخمکها، احتمال فرزند آوری بیشتر میباشد.
از 32 سالگی به بعد این احتمال به تدریج کمتر میشود و در سن سی و پنج سالگی روند نزولی احتمال بارداری، سرعت بیشتری به خود میگیرد.
اوج شیب تند نمودار عدم احتمال بارداری در سن چهلسالگی اتفاق میافتد؛ به این ترتیب از چهلسالگی به بعد علاوه بر این که احتمال بارداری کمتر میشود، حتی در صورت وقوع بارداری، خطرات مربوط به دوران بارداری و همینطور ریسک ناسالم بودن فرزند نیز بیشتر میشود.
از جمله این خطرات میتوان به زایمان زودرس، مرده زایی، نوزاد با وزن پایین، معلولیت مادرزادی نوزاد و سندروم داون اشاره کرد.
هرچند باردار شدن برای خانم های بالای چهل سال ریسک ها و خطراتی دارد ولی نکته مهم و قابلتوجه این است که احتمال بارداری در سنین چهلسالگی به بعد صفر نیست و الزاما در صورت بارداری در این سن، برای مادر و نوزاد خطری پیش نمیآید.
بنابراین، انجام آزمایشهای پیش و حین بارداری در این سنین ضروریتر از سایر موارد به نظر میرسد. چه بسا خانمهایی هستند که در سنین بالاتر بهراحتی باردار شدن و هیچ خطری مادر و نوزاد را تهدید نکرده است و فرزند سالمی به دنیا آورده اند.
3 پاسخ
با سلام و خسته نباشید به تیم محترم طپش 🙏🏻💖 بیصبرانه منتظر مقالات آموزنده شما هستیم 💖🙏🏻
آرزوی موفقیت و پیشرفت روزافزون برای شما عزیزان ♥️🌹♥️🌹♥️🌹♥️
با آرزوی موفقیت روزافزون برای شما عزیزان ♥️🌹